Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2023-09-11

En lärorik sommar på turist­informationen

Elin berättar om hur det är att ferie­arbeta på turist­byrån hos Näringslivs- och destinationskontoret.

Svara på frågor om Varberg? Hjälpa folk att hitta rätt? Tipsa om matställen? Det fixar väl jag, det låter inte svårt alls! Oj. Där hade jag fel.

I sommar har jag befunnit mig på näringslivs- och destinationskontoret i Varberg, turistinformationen, och där har jag fått hjälpa allt från förvirrade turister till lokala Varbergsbor.

Innan jag började tänkte jag att det säkert inte skulle vara så svårt. Jag visste att jag inte hade superkoll på allt men tänkte ändå att det måste finnas en del frågor som jag kan svara på i alla fall… men riktigt så enkelt blev det inte. Jag har då fått lära mig något nytt om mig själv under denna sommaren, och det är att jag inte alls är så kunnig om Varberg som jag trodde att jag var! Men jag kan stolt säga att nu efter att ha jobbat på turistinformationen så är jag tusen gånger kunnigare och kan ALLT om Varberg.

Den första veckan kände jag att jag inte alls var till stor hjälp. Jag fick klippa lite papper här och var och småpyssla lite, vilket såklart var mysigt det med, medan jag försökte lyssna på de andra som arbetade där för att lära mig mer så att jag tillslut skulle kunna svara på lite frågor och hjälpa kunder. Ibland fick jag följa med ut med deras cykel och vara med att stå på olika ställen i Varberg och finnas för hjälp också. Men sista veckan tyckte jag att jag blev bättre på att svara på frågorna som folket ställde och det var nästan då som jobbet började bli riktigt roligt!

Personalen på näringslivs- och destinationskontoret är… ja, vad ska man säga? Helt underbara människor! De tog emot mig och välkomnade mig så hjärtligt och jag kände mig snabbt bekväm med allihop. De var också väldigt förstående med att jag inte kunde så mycket och därför kanske inte kunde vara till superstor hjälp direkt, men jag fick andra uppgifter tills vidare.

Om du gillar att hjälpa andra människor och kanske till och med vill lära dig lite mer om Varberg så rekommenderar jag verkligen detta jobb, då du garanterat kommer gå härifrån med mycket ny information även fast det är du som arbetar på turistinformationen!

/Elin Flinkström

publicerad:

Senast Ändrad: