Praktik, examens­arbete och uppsats

I Varbergs kommun gillar vi studenter och vi hoppas att du är intresserad av det som händer hos oss. Kanske kan vi göra något tillsammans?

Praktik

Att testa arbets­livet medan du fortfarande studerar på högskola, universitet eller yrkes­högskola kan ge en spännande inblick i vad som väntar efter examen. Du får också möjlighet att skaffa yrkeslivs­erfarenhet och se hur dina teoretiska kunskaper kan tillämpas i praktiken.

Varbergs kommun erbjuder praktik­platser inom många olika arbets­områden. Hos oss ingår du i ett viktigt och meningsfullt sammanhang med tillgång till en mängd olika kompetenser och verksamheter. Vi arbetar strukturerat med att matcha student och arbets­plats, för att praktik­perioden ska bli lyckad för båda parter.

Ansök om praktik­plats

Det underlättar om vi får din ansökan senast två månader före din planerade praktik startar. Då kan vi lättare erbjuda dig en praktik­plats som möter dina önskemål. Du söker praktik­plats genom vår e-tjänst:

Examensarbete och uppsats

Vi är övertygade om att Varbergs kommun kan ha nytta av ny kunskap och nya idéer från dig som studerar på högskola eller universitet. Därför söker vi studenter som vill skriva examens­arbete eller uppsats i samarbete med oss. Kanske har du en spännande tanke eller en lösning på en fråga som du vill undersöka och utveckla tillsammans med någon av våra verksamheter?

Lämna en intresse­anmälan

Skicka din intresseanmälan till student@varberg.se och ange i meddelandet:

  • Namn
  • E-postadress
  • Telefonnummer
  • Högskola/universitet eller utbildning

Beskriv gärna i korthet om du har ett särskilt fokus­område eller en idé som du vill undersöka, detta är dock inget krav. När vi har fått din anmälan går vi igenom den och stämmer av ditt utbildnings­område och dina intressen mot de möjligheter vi har just nu.

Din intresseanmälan är inte bindande och vi kan tyvärr inte heller garantera att det finns möjlighet att matcha just din profil, men vi hör av oss till dig med ett besked så snart som möjligt.

Publicerad den:

Senast Ändrad: