Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2023-09-11

Min sommar­upplevelse på Ekekullens äldreboende

Chelsy berättar om hur det är att ferie­arbeta inom äldre­omsorg på socialförvaltningen.

Att få jobba inom vården och med äldre är något av det bästa man kan göra. Jag fick möjlighet att få testa två veckors jobb på Ekekullens äldreboende i Rolfstorp. Min två veckor på äldreboendet gick väldigt fort men det var underbart att få umgås och underhålla dem äldre.

Jag jobbade på avdelning Lunden med massa underbara damer, och mina arbetskollegor har var snälla och helt underbara att jobba med. Mina främsta arbetsuppgifter var främst i köket där jag fick hjälpa till med maten och disken men även städa. På avdelning Lunden fanns det 6 underbara damer några var demant medans andra hade det svårt med att höra eller se. Jag fick gå ut på långa promenader med dem, där jag och damerna pratade om allt mellan himmel och jord.

Under promenaden fick jag veta om deras upplevelse och om hur deras liv hade varit, en av damerna berättade att hon älskade blommor då hon och hennes man hade haft en blomsterbutik där dem tillverkat buketter för olika tillfällen men också blommor som man har på begravning.

Hon berättade att hon och hennes man hade tillbringat två veckor på en kurs någonstans i Sverige där dem fick lära sig att gör olika buketter och blomsterarrangemang till olika tillfällen, hon berättade att hon odla sina egna blommor till sin butik. Den berättelsen inspirerade mig verkligen till att gör det jag ville göra i mitt egna liv, så som hon hade tagit ett initiativ till att göra det hon tyckte så mycket om.

De två veckorna jag fick som feriearbete inom kommunen, har varit lärorika då jag fått lära mig nya saker om hur det är att jobba inom vården och med äldre men också tack vare dem äldre damerna har jag fått en bättre uppfattning av livet. Man ska ta till vara om den tiden man har eftersom alla bra stunder kommer bli till minnen när man blir äldre. Jag fick höra så många fina och roliga minnen som damerna mindes från deras ungdom och det var fantastisk.

Varje småsak jag gjorde för dem äldre damerna, gjorde dem så oerhört glada och tacksamma och det var något av det bästa med det här jobbet att få förgylla någons dag. Jag har blivit en annan person efter att jag har jobbat på äldreboendet,. jag har fått mer förståelse och respekt för dem äldre.

(Till sist vill jag tacka kommunen för denna möjlighet jag har fått och för att jag fick lära känna damerna från Ekekullens äldreboende.)

/Chelsy Craig

publicerad:

Senast Ändrad: