Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2023-09-11

Mitt första sommarjobb

Melvin berättar om hur det är att ferie­arbeta som sommarvärd på Varbergs Fastighets AB.

Jag har jobbat som sommarvärd i Varbergs kommun sommaren 2022. I 3 veckor jobbade jag tillsammans med en kille som heter Oskar. Detta var mitt första jobb och jag tycker att det har varit ett bra sätt att få en erfarenhet av arbetslivet.

Sommarlovet påbörjades tidigt med feriearbete där jag och min nya arbetskollega vandrade runt på gator och i parkeringshus för att hjälpa turister med parkeringsregler, vart parkeringshus ligger samt att vi hjälpte till med att städa parkeringshusen varje morgon och eftermiddag. Vi rapporterade fel och brister till våra handledare som var helt fantastiska. Detta var dock inte allt vi gjorde utan vi hade även andra uppgifter som att städa ur cykelskåp, dra ut spikar ur en gammal byggnad, städade undan krossat glas som slängts i parkeringshusen samt rensa ogräs.

De tre veckor som jag jobbade som sommarvärd har jag lärt mig mycket. Jag känner att jag har vuxit som människa och att jag har blivit mer självsäker när det kommer till att prata med okända. Jag har träffat så många trevliga människor genom mitt arbete.

En vanlig dag började alltid med att jag och min kollega träffades och tog ett varv runt parkeringshusen. Vi plockade skräp, letade efter skadegörelse eller andra skador som kan ha skett i parkeringshusen. Då vi började tidigt på morgonen så var det få människor ute som behövde hjälp men vid lunchtid så började det rulla in mer och mer folk på parkeringarna. Efter att vi tagit ett varv runt parkeringshusen hade vi lite olika saker vi kunde göra beroende på väder. Om det var bra väder så gick vi runt torget och parkeringshusen och visade upp oss för att se om vi kunde vara behjälpliga. När det var lite människor ute så kunde vi göra annat arbete som att måla plankor till en skylt som skulle till ett parkeringshus, rensa ogräs och ta bort spikar från ett gammalt båthus.

Det som gjorde stort intryck på mig var hur trevliga och hur stort förtroende våra handledare var. De litade på att vi hade koll på våra arbetsuppgifter. Vi kunde ta lunch när vi kände oss hungriga så lunchtiden var flexibel.

Det är ett väldigt trevligt jobb där man får vistas utomhus mycket. Man ska dock inte underskatta arbetsuppgifterna då man fick träningsvärk vissa dagar.

Jag har inget annat än bra saker att säga om att ha jobbat som sommarvärd och jag kan starkt rekommendera det för andra som gillar att vistas utomhus och gillar att ge service till människor.

/Melvin Stolth-Elmertoft

publicerad:

Senast Ändrad: