Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2023-09-11

Svensken är lös!

Tilde berättar om hur det är att ferie­arbeta på Varbergs fästning.

Jag går nervöst upp på fästningen den första utbildningsdagen och visste inte riktigt vart vi skulle samlas. När jag väl kom upp så såg jag inte en enda person, men då kom det en person och gav mig ett varmt välkomnande och visade vart jag skulle, redan då visste jag att det här skulle bli jättebra. På utbildningsdagarna så fick vi lära känna varandra och alla i gruppen klicka verkligen direkt. Tänk att bara efter tre veckor så känns det som att vi i gruppen känt varandra i flera år. Utbildnings­dagarna flög förbi och det var dags att köra på riktigt.

“Nu är det dags, säg inte fel, ta det lugnt.” Det var det som gick igenom mitt huvud på en loop när jag stod inne på borggården och väntade på att gruppen skulle komma in. Jag var så nervös. “Sitter kläderna rätt? Snubbla nu inte på kjolen.” Var också tankar som gick på en loop i mitt huvud. Där inne på borggården står jag och väntar i min tjocka bruna yllekjol och mitt röd/orangea livstycke och hoppades på att allt skulle gå bra. Och allt gick jättebra. Efter första föreställningen så var jag lättad, allt hade ju gått jättebra.

Mina tre veckor på fästingen bara flög förbi och jag saknar det redan. Vill man ha världens roligaste jobb så ska man definitivt jobba på fästningen. Man kan lätt tro att man blir trött på en och samma föreställning efter tre veckor, men nej det blir man inte, det nästan alltid något nytt i varje föreställning. Allt med detta jobb var fantastiskt, allt folk, arbetskamraterna, miljön man jobbade i, verkligen allt. Alla var alltid på bra humör och vi peppade och stöttade varandra genom allt.

Om man vill ha världens bästa sommarjobb så ska man definitivt söka till fästningen. Du kommer inte ångra en enda sekund. Man utmanar och pushar en själv samtidigt som man har jätteroligt. Ångrar inte en sekund att jag sökte detta jobb. Kommer definitivt söka igen till nästa sommar, hoppas du också gör det!

/Tilde Blom

publicerad:

Senast Ändrad: