Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2023-09-13

Mitt sommarjobb på fritids: en oväntad läroresa

Erik berättar om hur det är att ferie­arbeta på fritids vid förskole- och grundskoleförvaltningen.

Som en 16-årig elev fick jag chansen att spendera min sommar på en kommunal fritidsverksamhet. Dessa tre veckors erfarenhet blev inte bara en introduktion till arbetslivet, utan också en inblick i vikten av gemenskap och ansvar.

Sommaren var det jag såg mest fram emot, och tanken på att jobba var inte direkt lockande. Jag oroade mig mycket över hur det skulle vara, personalen, och allt runt omkring. Men när jag väl kom dit, var verkligheten helt annorlunda.

Första dagen då jag kom till skolan gick jag in nervöst. Direkt när jag kom in möttes jag av trevlig och glad personal på skolan. Alla var sociala och hjälpte mig med allt, så jag behövde inte oroa mig över något alls. Dagarna gick fortare än vad jag hade förväntat mig, och jag hade roligt tillsammans med både vuxna och barn. Alla vuxna gjorde sitt yttersta för att barnen skulle ha det så roligt som möjligt och trivas. Ingen var där bara för att vara där; alla brydde sig verkligen. Det fick mig att inse hur bra jag verkligen hade det när jag gick i skolan och var på fritids när jag var yngre.

Genom att lyssna på barnen när de pratade, skrattade och berättade om bekymmer insåg jag hur viktigt det är att vara närvarande och engagerad i sitt arbete. Mitt tålamod har utvecklats och jag har lärt mig att prata och tänka på många olika sätt, mkt tack vare barnen.

Efter dessa tre veckor känner jag mig inte bara mer förberedd för arbetslivet, utan jag har också fått många vänner och skapat minnen jag kommer att bära med mig länge. Jag är tacksam för denna möjlighet och ser fram emot fler somrar på fritidsverksamheten. Jag kan varmt rekommendera det.

/Erik Ogell

publicerad:

Senast Ändrad: