Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2023-09-13

Tre roliga veckor som ungdomsledare

Doris berättar om hur det är att ferie­arbeta som ungdoms­ledare på MUVE (mobil undomsverksamhet) vid kultur- och fritidsförvaltningen.

Om du vill ha ett roligt och aktivt sommarjobb är MUVE perfekt. Jag jobbade under tre veckor som ungdomsledare på MUVE, mobil ungdomsverksamhet, i Varberg. När jag fick veta att jag skulle få jobba med ungdomar blev jag väldigt glad. Mina tre veckor gick snabbare än jag kunnat tro och jag har fått med mig mycket ledarförmågor.

Mitt sommarjobb på MUVE innebar att jag var ungdomsledare för ungdomar mellan 12 och 25 år. MUVE är en mobil ungdomsgård som åker runt till områden utanför centrala Varberg för att alla ungdomar ska få möjlighet att ha ett roligt sommarlov oavsett vart de bor eller hur mycket pengar de har.

Mina tre veckor hos MUVE gick snabbare än jag kunnat tro. Att få spela spel, suppa och grilla varje dag kan vara de roligaste arbetsuppgifterna jag någonsin kommer ha. Det kändes inte som ett jobb och dagarna gick snabbt. När jag kommit hem för dagen längtade jag redan till nästa gång jag skulle jobba. Samtidigt så kände jag att jag gjorde nytta och hade kul med de ungdomar som dök upp varje dag.

En dag för mig började med att vi samlades på Rosenfredsskolan. Där packade vi bussen med massa olika aktiviteter som vi skulle ta med till stället vi skulle vara på för dagen. Efter det åkte vi ut till platsen och riggade upp allt. På vissa ställen hade ungdomarna full koll på när vi kom och var där från början på dagen tills vi började packa ihop. Det kändes som att deras energi aldrig tog slut och de kunde hålla i gång och springa runt hela dagarna. Det var kul att träffa ungdomar som var så glada för att träffa oss och det kändes bra att finnas där. Varje dag så grillade vi korv som alla ungdomar fick. De dagar det var dåligt väder fanns det på en del platser möjlighet att vara inne och det stoppade inte barnen från att hålla i gång. Inne fanns det möjlighet att pyssla, rita, spela tv-spel och spela pingis vilket var väldigt uppskattat.

De tre veckorna jag fick jobba som feriearbetare var väldigt roliga och lärorika. Jag fick chansen att utveckla både mig själv och få förståelse för hur andra ungdomar runt om i Varberg har det. Om du vill ha ett jobb där tiden går snabbt och där du möter många nya och roliga människor så passar detta jobb dig!

/Doris Theander

publicerad:

Senast Ändrad: