Sommarjobb inom vård och omsorg


Om arbetsplatsen

Vill du ha ett sommarjobb som känns meningsfullt på riktigt? Hos oss kan du göra stor skillnad för andra och lära dig massor själv under tiden. Vi söker semestervikarier till alla våra verksamheter inom vård och omsorg på Socialförvaltningen.


Arbetsuppgifter

Ett fritt arbete med varierade arbetstider, men framför allt ett jobb där du får betyda något för andra. Låter det som något för dig? Då kan du söka sommarjobbet redan nu! Din uppgift hos oss blir att möta och stötta barn, unga eller vuxna som har funktionsnedsättning, eller äldre som behöver hjälp i sin vardag. Du får introduktion och utbildning, du blir snabbt en del av vår gemenskap och i början går du bredvid en erfaren kollega. Ditt arbete blir att finnas där för någon som behöver dig, för att underlätta och möjliggöra saker i vardagen som många av oss tar för givet. Det kan vara hjälp med att ta sig utomhus, komma till matbordet eller hälsa på sin bästa vän. Det kan vara att föreslå, ordna och följa med på aktiviteter som bio, bad, konsert eller sportevenemang. Vi skrattar ofta tillsammans och tröstar när det behövs. Det kan också handla om att ni lagar mat, städar eller går och handlar tillsammans. Du hjälper även till med på- och avklädning, hygien och toalettbesök. Du jobbar oftast i team, men när du känner dig trygg kommer det att finnas stunder då du arbetar själv. Om du arbetar som personlig assistent gäller detta större delen av tiden.

Kvalifikationer

Du behöver vara minst 18 år för att kunna få en anställning hos oss. Undantag kan göras för de elever som studerar på vård- och omsorgsprogrammet. Vi söker dig som har ett gott bemötande, är flexibel, har initiativ- och samarbetsförmåga samt är ansvarstagande. Med anledning av arbetsuppgifternas innehåll krävs det goda kunskaper i svenska språket så att du kan kommunicera i tal och skrift med den du hjälper, samt med anhöriga och arbetskamrater. Du kan arbeta med både manliga och kvinnliga kunder och arbetskamrater. Körkort samt tillgång till bil är meriterande. I vissa av våra verksamheter är detta ett krav. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper, att du tycker om människor, är lyhörd, empatisk och ansvarsfull. Erfarenhet av arbete inom våra verksamheter är meriterande. Vänligen bifoga betyg, examensbevis och eventuellt intyg för underskötersketitel i din ansökan.


Erfarenhetskrav

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt

Kommunens policy är att erbjuda alla sina anställda önskad sysselsättningsgrad. Det innebär att även för de tjänster som utannonseras som deltider, så finns möjlighet att önska högre sysselsättning. De utökningar som erbjuds kan innebära kombinationer av arbetsuppgifter och arbetsplatser. Vad händer när ansökan är gjord? Rekrytering sker löpande. Vi får in många ansökningar och därför är det ibland en längre handläggningstid. Vid en eventuell anställning mot våra barn- och ungdomsverksamheter inom vård och omsorg kommer vi att begära in ett utdrag ur belastningsregistret innan en anställning kan skapas. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret Vid behov blir du kontaktad via mejl för en digital intervju. Vi använder oss av rekryteringssystemet Visma Recruit (ibland hamnar dessa mejl i skräpkorgen, så kolla även där). Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2024-05-31

Referensnummer: 240122


Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning: Heltid / deltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Varaktighet: 11 dagar - 3 månader

Antal tjänster: 100


Upplysningar

Bemanningsavdelningen,


Fackliga kontaktpersoner

Kommunals expedition

Mobil: 072-1517376


Publicerad den:

Senast Ändrad: