Buss, båt och tåg

Du kan resa till och från Varbergs kommun på flera sätt. Alla transportmedel är möjliga; buss, båt, cykel, tåg, bil och faktiskt även flyg.

Buss

Hallandstrafiken ansvarar för busstrafiken i Halland. På Hallandstrafikens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du bland annat söka din resa, ladda hem tidtabeller och hitta information om priser och kort.

Du kan också ringa Hallandstrafikens kundcenter på telefon 0771-33 10 30 för att få personlig service med tider, turer och priser.

Gratis buss för dig över 75 år

Du som är skriven i Varbergs kommun kan från den dag du fyller 75 år resa gratis i kollektivtrafiken inom kommunen under vissa tider.

För att kunna resa gratis med Hallandstrafiken behöver du en Seniorbiljett, som du hämtar i Hallandstrafikens kundservicebutik på Varbergs station.

För mer information, se Hallandstrafikens webbplats:

Så reser du som senior (hallandstrafiken.se) Länk till annan webbplats.

Lägre pris på periodbiljett för dig som kommuninvånare - få en zon på köpet!

Varbergs kommun erbjuder dig som kommuninvånare möjligheten att köpa periodbiljett med giltighet inom hela kommunen för samma pris som biljett inom stadsområdet. Du kan resa i Hallandstrafikens linjelagda kollektivtrafik inom kommunen (stads- och regionbuss samt Västtågen på Viskadalsbanan) samt till/från Ullared.

För ytterligare information, se Hallandstrafikens webbplats:

Våra priser (hallandstrafiken.se) Länk till annan webbplats.

Båt

Du kan också anlända till Varberg med fritidsbåt och ligga i gästhamnen, unikt placerad med bad, Strandpromenad, torget och centrum inpå knuten.

Tåg

Det är lätt att pendla med tåg till Göteborg, Halmstad och Borås. Tågtiderna finner du på SJ:s hemsida Länk till annan webbplats. och på Hallandstrafikens hemsida Länk till annan webbplats..

Publicerad den:

Senast Ändrad: