Sök

Elljusspår och motionsspår

I Varbergs kommun finns ett flertal motionsspår, som är lika trevliga för motionsrundan som promenaden. Utmed några av spåren finns även utegym, som kan komplettera din träning.

De flesta av spåren är belysta. Ljusen tänds upp genom skymningsrelä vilket innebär att de tänds vid olika tidpunkt beroende av årstid och dagsljus. Klockan 23.00 släcks ljusen ner och tänds upp igen vid 05.00 på morgonen under den mörkare årstiden.

Hund ska hållas kopplad i våra motionsspår och ridning är förbjuden. Läs mer i de allmänna lokala ordningsföreskrifterna. Pdf, 2.2 MB.

Våra olika motionsspår

Påskberget            

Påskbergsslingan Länk till annan webbplats.är 2,5 kilometer lång och har en ganska plan terräng. Här finns också trevliga promenadslingor där inhemska trädslag finns uppskyltade i anslutning till motionsslingan. Utmed spåret hittar du olika stationer med gymredskap.

Breared

Motionsspåret i Breared Länk till annan webbplats. är cirka 2 kilometer långt och har delvis en kuperad terräng. Motionsspåret är belyst och har en beläggning av grus. Motionsspåret förbinds med Påskbergsslingan genom den befintliga gång- och cykelvägen längs Västkustvägen.  

Tvååker/Höråsen   

Slingan i Tvååker/Höråsen Länk till annan webbplats. är 1,5 km lång och har en kuperad terräng. Utmed slingan finns en fin utsiktsplats som även lämpar sig för en picknick eller kaffepaus. Även grillplats och vindskydd finns.

Bua

Slingan i Bua Länk till annan webbplats. är 1,5 km lång och har en väldigt plan terräng. Utmed sträckan hittar du både utegym, grillplats och vindskydd.

Håsten                   

Håstensslingan Länk till annan webbplats. är 1 km lång och har en ganska plan terräng. Utmed spåret finns ett utegym. Aktivitetsområde med simhall, ishall, tennishall och fritidsgård ligger i anslutning till motionsspåret.

Veddige

Slingan i Veddige Länk till annan webbplats. består av två delar. Den ena delen har en kuperad terräng och är en av de mer utmanande motions-sträckorna i kommunen, den andra har en lite planare terräng. Hela motionsspåret är 2,5 km.

Skällinge

Slingan i Skällinge Länk till annan webbplats.är 1,2 km lång och har en mycket utmanande terräng.

Rolfstorp               

Slingan i Rolfstorp Länk till annan webbplats. är 1,5 km lång och har en del med en lite planare terräng och en del med en mer kuperad terräng.

Träslövsläge/Knarråsen      

Slingan i Träslövsläge/Knarråsen Länk till annan webbplats. är 0,9 km lång och har en ganska platt terräng.

Karlberg/Furubergsskogen

Slingan på Karlberg/Furubergsskogen Länk till annan webbplats.är 1,2 km lång och har en väldigt plan terräng. Motionsslingan är ett bra val för dig som vill ha en enklare terräng på din löprunda eller promenad.

Brunnsberg           

Slingan i Brunnsberg Länk till annan webbplats.är 1,4 km lång och har en ganska platt terräng. Motionsspåret är inte belyst men under hösten 2020 pågår en upprustning av motionsspåret i Brunnsberg, som innebär att underlaget förbättras och belysning sätts upp.

Länk till en digital översikt över motionsspåren Länk till annan webbplats.

Åkulla motionsspår

I Åkulla finns ett belyst motionsspår där belysningen sköts av kommunen. Skötsel av spåret görs av Åkulla skidallians.

Sjöaremossen motionsspår

Sjöaremossens motionsspår är 1,2 km långt och är beläget i anslutning till isbanan. Motionsspåret är belyst och har en beläggning av grus. Belysningen sköts av kommunen och spåret av lokala föreningar.

Mer än motionsspår

För dig som vill ta dig runt utanför motionsspåren erbjuder vi andra promenadområden:

Vandringsleder och strövområden

Gymma utomhus

För dig som gillar att träna utomhus, finns utegym i anslutning till flera av motionsslingorna. Du hittar platserna i Varbergskartan Länk till annan webbplats..

Skötsel av spåren

Vi gör en översyn av belysningen två gånger per år. Underhåll på slingorna sker kontinuerligt, bland annat kontrolleras markunderlaget. Ambitionen är att rusta upp spåren i en takt om ett spår årligen. Upprustningen innebär att belysningen byts ut till ett mer energibesparande alternativ (LED-belysning) och att byta ut luftburna ledningar och att se över miljön kring spåren. Hamn- och gatuförvaltningen ansvarar för utveckling och skötsel av samtliga kommunala elljusspår och motionsspår.

Synpunkter eller felanmälan?

Synpunkter

Vi tar gärna emot dina synpunkter. Du kanske har förslag på förbättringar, kritik eller kanske vill visa din uppskattning.

Felanmälan

Vi hänvisar till vår felanmälan för att kunna ta hand om ärendet så bra som möjligt.

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

0340-880 00

varbergdirekt@varberg.se

 

Öppettider
Måndag-onsdag 08.00-17.00
Torsdag 08.00-18.00
Fredag 08.00-16.00

Självservice & blanketter