Sök

Surfing

Vindsurfare i Varberg

Foto: Mikael Göthage

Varberg är Sveriges surfmetropol. Här hittar du Sveriges bästa, till och med norra Europas bästa, surfing enligt surfentusiaster. Närheten till havet, vind, vågor, långa stränder och ett rikt aktivitetsutbud talar för sig. 

Surfkulturen innebär ett härligt friluftsliv och i Varberg även med evenemang och skön musik på sommaren. På vintern är det mest hardcore på de ilskna vågorna med stormar och isflak. Med hösten kommer de bästa vindarna, då är det högsäsong för surfing i Varberg.

De fyra surfsätten - vilken är din favorit?

Vindsurfing

Brädan plöjer genom vattnet med fart. Du glider fram nära ytan, vinden gör jobbet. Är du professionell åkare och tävlar inriktar du dig på att antingen åka fort eller Freestyle, vilket går ut på att göra snygga trick med segel och bräda i vattnet.

Vågsurfing

Enkelt och kräver relativt lite material. Du står och balanserar på en bräda. Lätt att komma igång, men kräver mycket träning för att bli riktigt bra. 

Kitesurfing

Mer riv och mycket action. Viktigt att man går kurs och lärt sig tekniken ordentligt. Det är stora krafter som tar tag i seglet. Har allt som vindsurfingen har men den lägger till en dimension eftersom du kan hoppa 15 meter upp och flyga 50 meter bort.

SUP - Stand Up Paddleboard

En skön blandning av vågsurfing och paddla kanot. Du står upp och paddlar på lugnt vatten. Passar bra för en familjeutflykt på havet med matsäck. Det är billigt och okomplicerat och ger en härlig naturupplevelse och dessutom bra och skonsam träning för kroppen. 

ikon

Kontakta oss

Turistinformationen
Västra Vallgatan 39
432 24 Varberg
0340-868 00

 

Självservice & blanketter