Teater och scener

Det finns flera olika scener och spelplatser i Varberg. Vi har bland annat vackra och anrika Varbergs Teater från 1895, utomhusscenen i Societetsparken och Lilla teatern på Kulturhuset Komedianten.

Kommunens scener

Varbergs kommun arrangerar en hel del av programmen på dessa scener, men de går också bra att hyra. Här kan du läsa mer om kommunens scener:

Teater Halland

Teater Halland är en av de minsta länsteatrarna i Sverige, och har sitt säte i Varberg. Teaterns uppdrag är att bedriva professionell teaterverksamhet för barn, ungdomar och vuxna och man har ett brett samarbete med skolan. Teaterns ambition är att möta publiken med respekt och det finns en vilja att söka nya uttryck och att vara en del i samhällsdebatten.

Teater Halland är ett aktiebolag som ägs av Region Halland och tillhör därmed alla hallänningar. Teatern får årliga bidrag från Region Halland och Varbergs kommun.

Besök Teater Halland Länk till annan webbplats..

På gång på våra scener

Är du mer intresserad av vad som är på gång i Varberg? Besök gärna evenemangskalendrarna på Visit Varberg och på Kulturhuset Komediantens webbplats för information om kommande evenemang.

Evenemang - Visit Varberg Länk till annan webbplats.

Publicerad den:

Senast Ändrad: