Alla nyhetsbrev Farehamnen

 • Farehamnen nyhetsbrev · 04 mar 2024

  Alla däckelement är på plats!

  Nu har det sista däckelementet lyfts på plats vilket är en stor milstolpe i projektet. Så vi vinkar tack och hejdå till flytkranen Lodbrok som var här och hjälpte till att montera dem .

 • Farehamnen nyhetsbrev · 28 jun 2023

  Pålplattor del av nya kajen

  Visst är det sommartid men arbetet i Farehamnen tar inte semester. Just nu pågår montering av de totalt 245 pålplattor som är del av kajkonstruktionen i både kajen och piren.

 • Farehamnen nyhetsbrev · 24 mar 2023

  Nya kajen och piren tar form

  Nu är det full aktivitet på arbetsområdet och visst är det spännande att se hur kaj- och pirarbetet växer fram.

 • Farehamnen nyhetsbrev · 13 jan 2023

  Detta händer i hamnen 2023

  God fortsättning på 2023 önskar vi på Farehamnsprojektet! Nu blickar vi framåt på ett år fullt av aktivitet men först en liten summering av 2022.

 • Farehamnen nyhetsbrev · 18 nov 2022

  Vi säger tack Mjölner, Helge och Roar!

  Under drygt tolv veckor har vi kunnat följa pråmen Mjölners arbete i nya hamnbassängen medan Helge och Roar turats om att köra muddermassor till dumpningsplatsen. Nu är muddringen klar och det är dags att säga hej då.

 • Farehamnen nyhetsbrev · 26 aug 2022

  Nu är det dags för muddringen

  Den 1 september startar muddringsarbetet i Farehamnen, som pågår till och med december i år. Arbetet utförs av det danska företaget Rohde Nielsen A/S.

 • Farehamnen nyhetsbrev · 20 jun 2022

  Pålning och muddring på gång i Farehamnen

  Visst är det snart dags för semester för många av oss. Arbetet i Farehamnen kommer pågå under sommaren men i lite mindre omfattning.

 • Farehamnen nyhetsbrev · 13 apr 2022

  Möt projektledaren Marie Johansson

  Det är solig vårdag i Farehamnen. De väldiga högarna med bergmassor för tankarna till ett rymdlandskap. Projektledare Marie Johansson är på plats för att kolla in de nya maskinerna som gör multicementpelare.

 • Farehamnen nyhetsbrev · 17 dec 2021

  God jul önskar Projekt Farehamnen

  Efter många års planering har arbetet med den nya hamndelen kommit igång. Här kommer en kort återblick från 2021 och lite om vad som händer närmast.

 • Farehamnen nyhetsbrev · 22 nov 2021

  "Första lyftet" i Farehamnen

  Det blev inget första spadtag, däremot ett ”första lyft” när startskottet gick för utbyggnaden av Farehamnen. - Det hör inte till vanligheterna att man får bygga en ny hamn. Ett stort lyft för Varberg och ett stort lyft för näringslivet! sammanfattade kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M).