Familjerådgivning

Familjerådgivningen är en verksamhet som består av samtal med målet att bearbeta samlevnadsproblem och kriser i parförhållanden.

Vi erbjuder familjerådgivning till familjer, par och enskilda i Varbergs kommun som söker hjälp för att lösa olika typer av relationsproblem, till exempel problem med kommunikation, känslor eller samliv. Familjerådgivaren har sträng sekretess och för inga journaler. Ni kan vara anonyma.

Vi erbjuder hjälp med kommunikation, samarbete och att bättre förstå varandra. Vi erbjuder också hjälp till en bra separation och att skapa förutsättningar för fortsatt gemensamt föräldraskap.

Vi utgår från Barnrättslagen från 2020. Det innebär att familjerådgivaren alltid har fokus på barnets situation i familjen, även om barnet inte är närvarande i samtalen. Barn har möjlighet att delta i samtal.

Val av familjerådgivare

Varbergs kommun har kundval för familjerådgivning. Det innebär att du/ni kan välja mellan olika familjerådgivare som är godkända av socialnämnden i Varbergs kommun.

Familjerådgivningen kostar 350 kronor per samtal. För par och familjer vars ekonomi ligger i nivå med, eller under normen för kommunens försörjningsstöd, finns möjlighet till avgiftsbefrielse.

Kontaktkod familjerådgivning

Vid första besöket hos familjerådgivare behöver du/ni beställa en kontaktkod. Du ska sedan visa upp kontaktkoden för familjerådgivaren.

Tjänsten är helt anonym. Du/ni har rätt att byta familjerådgivare och kan när som helst göra ett nytt val. Om du inte kan eller vill välja familjerådgivare, så kan du kontakta Varberg direkt, så hänvisar de en utförare enligt turordning från kundvalskatalogen.

Familjerådgivare i Varberg

De företag och organisationer som för närvarande finns valbara är:

Vem får erbjuda familjerådgivning?

Privata företag eller organisationer kan ansöka om att få bedriva familjerådgivning. Det är kommunens uppgift att se till så att de företag och organisationer som ingår i kundvalet har rätt kunskap och erfarenhet. Varje företag eller organisation som ges rätten att utföra familjerådgivning ska därför godkännas av socialnämnden och teckna avtal med kommunen.

Företaget/organisationen kan välja att ansöka om ett så kallat kapacitetstak, vilket innebär att de anger maximalt antal kunder som kan tas emot. Detta innebär att de företag som för tillfället uppnått sitt kapacitetstak inte är valbara.

Publicerad den:

Senast Ändrad: