Daglig verksamhet

Daglig verksamhet ska ge möjlighet till en meningsfull sysselsättning för dig som har en funktionsnedsättning.

Den dagliga verksamheten anpassas efter dina behov, förutsättningar och intressen. Den ska ge stimulans, utveckling och gemenskap. Den dagliga verksamheten innehåller allt från aktivitetsbaserade till produktionsinriktade verksamheter.

Ansökan

För att du ska beviljas daglig verksamhet krävs det att du tillhör personkrets 1 eller 2 enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, är i yrkesverksam ålder och saknar arbete och saknar arbetsförmåga till följd av din funktionsnedsättning. Du ska heller inte för närvarande gå någon utbildning.

Läs om hur du ansöker om daglig verksamhet på sidan Ansök om stöd och hjälp till dig med funktionsnedsättning.

Efter beslut

Inom en vecka efter att du fått stöd beviljat kontaktar en arbetsanpassare eller stödpedagog dig och bokar in ett första möte för planering av din beviljade insats. Tillsammans sätter vi en plan utifrån dina egna val och uppsatta mål. Vi erbjuder valmöjlighet vilket gör att du får möjlighet att prova på olika arbetsområden.

Varbergs kommuns dagliga verksamheter

Individanpassad daglig verksamhet med fokus på hälsofrämjande och sinnesstimulerande aktiviteter.

En mobil grupp som samlar wellpapp och plast hos olika företag genom ett samarbete med föreningen Varberg för Liv.

En integrerad verksamhet på företaget HISAB, med förpackningsarbeten.

Här får du hjälpa till med personalens dagliga sysslor inom kök och städ.

Företagsgruppen: montering, förpackning och sorteringsuppgifter. Montering och tomteverkstad, träverkstad, service och transport.

Här kan du arbeta med allt från tillverkning av frallor till försäljning. Städning, torka bord och leverans till beställare på skolan.

En trygg och strukturerad verksamhet som är individanpassad.

Sortering och iordningsställande av inlämnade saker. Skötsel av personalmatsal.

Utevistelse på en gård, hjälpa till att ta hand om djur och skötsel av gården.

Lättare tillverkning, förpackningsarbeten, transport och motion.

Allehanda trädgårdsuppgifter, allt från frösådd till utplantering, skötsel och skörd. Även snickeriarbeten, skapande och kreativ verksamhet såsom hantverk och konst.

Klädtvätteri med arbeten såsom sortering, torkning och strykning.

En trygg och strukturerad verksamhet som är individanpassad. Här är det mycket utevistelse, bland annat i form av promenader.

Externa verksamheter

Du kan få placering ute på företag eller föreningar där du får stöd av arbetsanpassare. Arbetsanpassaren följer din planering mot dina uppsatta mål med regelbundna uppföljningar och avstämningar, både enskilt och tillsammans med din handledare på arbetsplatsen.

Publicerad den:

Senast Ändrad: