varningsikon

2024-02-26

Uppdatering av varberg.se den 27 februari

Tisdagen den 27 februari kan det stundtals vara svårt att nå varberg.se och våra andra webbplatser på grund av att vi lanserar en ny version av vår webbplats. Vi ber om ursäkt för eventuellt besvär detta orsakar.

Läs mer om Uppdatering av varberg.se den 27 februari

Sök

Buss, båt och tåg

järnvägskorsning på landsbygd

Foto: PMB Media & Design

Du kan resa till och från Varbergs kommun på flera sätt. Alla transportmedel är möjliga; buss, båt, cykel, tåg, bil och faktiskt även flyg.

Buss

Hallandstrafiken ansvarar för busstrafiken i Halland. På Hallandstrafikens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du bland annat söka din resa, ladda hem tidtabeller och hitta information om priser och kort.

Du kan också ringa Hallandstrafikens kundcenter på telefon 0771-33 10 30 för att få personlig service med tider, turer och priser.

Gratis buss för dig över 75 år

Du som är skriven i Varbergs kommun kan från den dag du fyller 75 år resa gratis i kollektivtrafiken inom kommunen under vissa tider.

För att kunna resa gratis med Hallandstrafiken behöver du en Seniorbiljett, som du hämtar i Hallandstrafikens kundservicebutik på Varbergs station.

För mer information, se Hallandstrafikens webbplats:

Så reser du som senior (hallandstrafiken.se) Länk till annan webbplats.

Lägre pris på periodbiljett för dig som kommuninvånare - få en zon på köpet!

Varbergs kommun erbjuder dig som kommuninvånare möjligheten att köpa periodbiljett med giltighet inom hela kommunen för samma pris som biljett inom stadsområdet. Du kan resa i Hallandstrafikens linjelagda kollektivtrafik inom kommunen (stads- och regionbuss samt Västtågen på Viskadalsbanan) samt till/från Ullared.

För ytterligare information, se Hallandstrafikens webbplats:

Våra priser (hallandstrafiken.se) Länk till annan webbplats.

Båt

Du kan också anlända till Varberg med fritidsbåt och ligga i gästhamnen, unikt placerad med bad, Strandpromenad, torget och centrum inpå knuten.

Cykel

Varberg är sedan gammalt en cykelstad. Kommunen satsar mycket på att främja resor med cykel både inom staden och i övriga kommunen. Cykelkartan Pdf, 3.6 MB, öppnas i nytt fönster. visar cykelvägar i Varbergs centrum och serviceorter för dig som färdas med cykel.

Tåg

Det är lätt att pendla med tåg till Göteborg, Halmstad och Borås. Tågtiderna finner du på SJ:s hemsida Länk till annan webbplats. och på Hallandstrafikens hemsida Länk till annan webbplats..

Flyg

Varbergs flygplats, ESGV, är ett flygfält för sportflyg beläget på Getterön strax utanför Varbergs stad. Besök Varbergs flygklubb Länk till annan webbplats. för mer information om öppettider och tillstånd.

Motorväg

Varberg ligger vid E6 som är motorväg genom hela Halland. Det tar cirka 45 minuter att köra från Varbergs stad till Göteborg eller Halmstad.

ikon

Kontakta oss

Hallandstrafiken

Kontaktinformation

Hamn- och gatuförvaltningen

Kontaktinformation

Planeringskontoret

Självservice & blanketter