Sök

Buss, båt och tåg

järnvägskorsning på landsbygd

Foto: PMB Media & Design

Du kan resa till och från Varbergs kommun på flera sätt. Alla transportmedel är möjliga; buss, båt, cykel, tåg, bil och faktiskt även flyg.

Buss

Hallandstrafiken ansvarar för busstrafiken i Halland. På Hallandstrafikens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du bland annat söka din resa, ladda hem tidtabeller och hitta information om priser och kort. Du kan också ringa Hallandstrafikens kundcenter på telefon 0771-33 10 30 för att få personlig service med tider, turer och priser.

Gratis buss för dig över 75 år

Du som är skriven i Varbergs kommun kan från den dag du fyller 75 år resa gratis i kollektivtrafiken inom kommunen under vissa tider.

För att kunna resa gratis med Hallandstrafiken behöver du ett Seniorkort, som du hämtar i Hallandstrafikens kundservicebutik på Varbergs station klockan 10–14 helgfri måndag–fredag. Resan till stationen bekostar du själv.

Seniorkortet är personligt och du måste själv hämta ut det och uppvisar då även giltig legitimation, vilket du även behöver göra vid en eventuell biljettkontroll ombord på bussen eller tåget.

Seniorkortet berättigar till obegränsat resande i Hallandstrafikens linjelagda kollektivtrafik inom kommunen (stads- och regionbuss samt Västtågen på Viskadalsbanan) samt till/från Ullared klockan 9–15 och klockan 18–04 måndag–fredag, samt dygnet runt lördag och söndag. Du måste ha fyllt 75 år för att hämta ut ett seniorkort.

Resor du gör med Hallandstrafiken under andra tider betalar du själv.

För ytterligare information, kontakta Hallandstrafiken 0771 – 33 10 30.

Lägre pris på periodkort från den 1 januari

Varbergs kommun erbjuder dig som kommuninvånare möjligheten att köpa periodkort med giltighet inom hela kommunen för grundpris – så kallade kommunkort. Innehavare av kommunkort kan resa i Hallandstrafikens linjelagda kollektivtrafik inom kommunen (stads- och regionbuss samt Västtågen på Viskadalsbanan) samt till/från Ullared.

Resenärer som reser med kommunkort med giltighet inom Varbergs kommun omfattas av Hallandstrafikens ordinarie resevillkor. Antalet resetillfällen begränsas av vilken sorts periodkort du valt att köpa till grundpris. Samtliga kommunkort kan köpas i Hallandstrafikens alla försäljningskanaler.

För ytterligare information, kontakta Hallandstrafiken på telefon 0771-33 10 30.

Båt

Du kan också anlända till Varberg med fritidsbåt och ligga i gästhamnen, unikt placerad med bad, Strandpromenad, torget och centrum inpå knuten.

Cykel

Varberg är sedan gammalt en cykelstad. Kommunen satsar mycket på att främja cykling och cykelvägar både inom staden och i övriga kommunen. Cykelkartan Pdf, 3.6 MB, öppnas i nytt fönster. visar cykelvägar i Varbergs centrum för dig som färdas på cykel.

Tåg

Det är lätt att pendla med tåg till Göteborg, Halmstad och Borås. Tågtiderna finner du på SJ:s hemsida Länk till annan webbplats. och på Hallandstrafikens hemsida Länk till annan webbplats..

Flyg

Varbergs flygplats, ESGV, är ett flygfält för sportflyg beläget på Getterön strax utanför Varbergs stad. Besök Varbergs flygklubb Länk till annan webbplats. för mer information om öppettider och tillstånd.

Motorväg

Varberg ligger vid E6 som är motorväg genom hela Halland. Det tar cirka 45 minuter att köra från Varbergs stad till Göteborg eller Halmstad.

Illustrerad karta med Oslo, Göteborg, Varberg, Malmö, Köpenhamn och Hamburg utpekade.

Kuststaden

ikon

Kontakta oss

Hallandstrafiken

Kontaktinformation

Hamn- och gatuförvaltningen

Kontaktinformation

Planeringskontoret

Självservice & blanketter