Val och antagning

Att välja till gymnasieskolan upplevs ofta som ett stort steg i livet. För att underlätta valet är det viktigt att du förbereder dig. Sätt dig in i hur gymnasieskolan är uppbyggd och vad det innebär att studera på gymnasienivå.

Fundera på vad som är viktigt för dig, prata gärna med personer som känner dig väl för att få tips och idéer. Ta kontakt med din studie- och yrkesvägledare, de kan hjälpa till med information och vara ett bollplank i dina funderingar, men tänk på att valet är ditt. Det är din framtid det gäller.

Hos Skolverket hittar du mer information som rör valet av gymnasieskola. I deras Utbildningsguide finns också viktig information för att du ska kunna välja en skola eller utbildning som passar dig och dina intressen. Här finns också inspiration och stöd för att underlätta ditt val.

Utbildningsguiden - Utbildningsguiden (skolverket.se) Länk till annan webbplats.

Ansök till gymnasieskolan

För att bli antagen till en gymnasieutbildning måste du göra en ansökan. Vi har ett samverkansavtal inom Region Halland. Det innebär att det är fritt att söka till alla nationella program och sökbara platser till introduktionsprogram. De kommuner som ingår är Varberg, Falkenberg, Halmstad, Hylte och Laholm.

På Gymnasiehalland finns information om det mesta som styr gymnasievalet. Det är också här som alla elever som är folkbokförda i Varbergs kommun gör sin gymnasieansökan, oavsett vilka skolor i Sverige de söker till.

Ansökan till Gymnasieskolan (falkenberg.se) Länk till annan webbplats.

Antagning (gymnasiehalland.se) Länk till annan webbplats.

Publicerad den:

Senast Ändrad: