Mat i gymnasieskolan

På Peder Skrivares skola serveras lunch varje dag. Matsedeln finns att hitta bland annat via skolans egen webbsida.

Se veckans matsedel

Vill du veta vad som serveras till lunch på Peder Skrivares skola hittar du matsedeln på webbsidan Skolmaten där matsedlarna för alla förskolor och skolor i kommunen samlats. Det finns också en app som du kan ladda ner till din mobiltelefon. När du öppnar appen väljer du först Varbergs kommun och sedan den förskola eller skola som du vill se matsedeln för.

Matsedeln för Varbergs kommun Länk till annan webbplats.

Maten lagas från grunden

Måltidsverksamheten ska främja hälsosamma och hållbara matvanor genom att göra miljövänliga val.

Den mat som serveras på Peder Skrivares skola lagas i ett av skolans två kök. Här lagas lunchens huvudmål (kött, färs, fisk och vegetariskt) samt den potatis, pasta eller gryn och sallader som serveras till maten.

Maten lagas från grunden: Fiskgratänger görs på fiskfilé, biffar och köttbullar tillagas av färs som kan smaksättas på olika sätt och potatismoset görs på kokt potatis. Valet av råvaror ska följa säsong. Det bakas även eget bröd ibland.

Policy för måltider Pdf, 693.1 kB.

Lunchen på gymnasiet

Det serveras alltid flera alternativ till lunch varav minst ett är helt vegetariskt och ett är soppa. Två dagar per vecka är helvegetariska. Varje dag finns det också en salladsbuffé med både kalla och varma grönsaker.

Specialkost

Behöver ditt barn/du specialkost på grund av allergi, överkänslighet eller av etiska/kulturella skäl krävs ett intyg om specialkost. Vid svåra allergier kan det krävas läkarintyg eller journalutdrag för att verifiera specialkosten. Specialkostintyg krävs vid varje nytt läsår eller vid förändrade förhållanden och skickas in av vårdnads­havare för elever under 18 år.

Intyg om specialkost Pdf, 225.5 kB.

Nötallergi

Nötter, jordnötter och mandel förekommer inte i maten på förskolor och skolor i Varbergs kommun. Det får inte heller tas med av elever eller personal.

EU-logotypen

Publicerad den:

Senast Ändrad: