Gymnasieelev arrangerar outfiten på en skyltdocka

Försäljnings- och service­programmet

Det här programmet vänder sig till dig som vill arbeta med försäljning, kommunikation, marknadsföring och service.

Om utbildningen

Under utbildningen utvecklar du dina färdigheter i att utföra arbets­uppgifter inom områden som försäljning, inköp och varuflöden, ekonomi och egen­företagande.

Du får lära dig personlig försäljning, service­kunskap, kommunikation, marknadsföring och affärs­utveckling i olika former. Du får också kunskaper om social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet.

På programmet får du lära dig om entreprenörskap och företags­utveckling. Under utbildningen utvecklar du de kunskaper som krävs för att starta och driva företag, och du arbetar mycket med Ung Företagsamhet (UF) för att du ska få verklig erfarenhet. Du får starta, driva och utveckla ett eget företag, från idé till att marknadsföra och sälja din produkt.

PS erbjuder dig dessutom körkorts­teori och en start med körlektionerna.

Efter examen har du de kunskaper som behövs för att arbeta inom handels­yrken som till exempel butiks­kommunikation, butiks­ledning, försäljning och marknadsföring, näthandel, inköp och logistik eller kundservice.

Lärling i årskurs 3

Att vara lärling innebär en unik möjlighet att lära sig ett yrke genom att kombinera arbete på en arbets­plats med studier i skolan. Under år 3 är yrkesämnena förlagda som lärling under tre dagar i veckan på en arbets­plats. Övriga dagar är skolförlagda.

Efter gymnasiet

Du kan välja att börja arbeta direkt efter utbildningen eller fortsätta studera på yrkes­högskola. Du kan också välja till kurser under utbildningens gång för att få en grundläggande högskole­behörighet.

Senast publicerad:

Kontakt

Porträttbild av studie- och yrkesvägledare Anna Junghov

Anna Junghov

Studie- och yrkesvägledare

Anpassade gymnasieskolan

Försäljnings- och service­programmet

Introduktions­programmen

Vård- och omsorgs­programmet

Porträttbild Jenny Andersson.

Jenny Andersson

Från och med 1 augusti 2024.

Programrektor

Ekonomi­programmet

Försäljnings- och service­programmet

Vård- och omsorgs­programmet

Poängplan

Uppdaterad poängplan kommer i början av hösten 2024.