Sök

Studie- och yrkesvägledning

Studie- och yrkesvägledningen vänder sig till ungdomar och vuxna som vill ha vägledning och information inför studie- och yrkesval. Behöver du hjälp med din framtidsplanering? En studie-och yrkesvägledare kan stötta dig när du behöver reda ut dina tankar och idéer kring studie- och yrkesval och hjälpa dig att nå ditt mål.

Studie- och yrkesvägledning i grundskolan

På de kommunala grundskolorna finns studie- och yrkesvägledare som du som grundskoleelev kan vända dig till om du behöver stöd och vägledning inför ditt gymnasieval.

På Gymnasie Hallands webbplats hittar du mer information om gymnasievalet. Gymnasieantagning Halland (gymnasiehalland.se) Länk till annan webbplats.

Studie- och yrkesvägledning på Peder Skrivares skola

På den kommunala gymnasieskolan finns studie- och yrkesvägledare som du som gymnasieelev eller elev i grundskolan kan vända dig till för studieval både inför, under och efter gymnasietiden.

På Peder Skrivares skolas webbplats hittar du mer information om och kontaktuppgifter till studie- och yrkesvägledarna. Studie- och yrkesvägledare (pederskrivaresskola.se) Länk till annan webbplats.

Studie- och karriärcentrum

I Varberg finns Studie- och karriärcentrum som erbjuder studie- och karriärvägledning för alla vuxna inom kommunen. Hit kan du vända dig med frågor och funderingar kring yrken, studier på olika nivåer. Kontakta Studie- och karriärcentrum för vägledning och information: Vägledning (varberg.se) Länk till annan webbplats.

ikon

Kontakta oss

Självservice & blanketter