Sök

Studie- och yrkesvägledning

Studie- och yrkesvägledningen vänder sig till ungdomar och vuxna som vill ha vägledning och information inför studie- och yrkesval. Behöver du hjälp med din framtidsplanering? En studie-och yrkesvägledare kan stötta dig när du behöver reda ut dina tankar och idéer kring studie- och yrkesval och hjälpa dig att nå ditt mål.

Studie- och yrkesvägledning i grundskolan

På de kommunala grundskolorna finns studie- och yrkesvägledare som du som grundskoleelev kan vända dig till om du behöver stöd och vägledning inför ditt gymnasieval. Kontaktuppgifter hittar du på respektive skolas sida Grundskolor i Varberg 

På Gymnasie Hallands webbplats hittar du mer information om gymnasievalet. Gymnasieantagning Halland (gymnasiehalland.se) Länk till annan webbplats.

Studie- och yrkesvägledning på Peder Skrivares skola

På den kommunala gymnasieskolan finns studie- och yrkesvägledare som du som gymnasieelev eller elev i grundskolan kan vända dig till för studieval både inför, under och efter gymnasietiden.

På Peder Skrivares skolas webbplats hittar du mer information om och kontaktuppgifter till studie- och yrkesvägledarna. Studie- och yrkesvägledare (pederskrivaresskola.se) Länk till annan webbplats.

Studie- och karriärcentrum

I Varberg finns Studie- och karriärcentrum som erbjuder studie- och karriärvägledning för alla vuxna inom kommunen. Hit kan du vända dig med frågor och funderingar kring yrken, studier på olika nivåer. Kontakta Studie- och karriärcentrum för vägledning och information: Vägledning (varberg.se) Länk till annan webbplats.

ikon

Kontakta oss

Självservice & blanketter