Energi- och klimatrådgivning

Tycker du att din energiräkning är för stor? Ska du bygga ett nytt hus och funderar på att bygga energisnålt? Vill ditt företag eller förening få hjälp med att se över er energianvändning? Är du intresserad av att producera egen el med hjälp av solen? Dessa och många fler frågor kan du få svar hos Varbergs energi- och klimatrådgivare.

Den kommunala energi- och klimatrådgivaren är som en konsumentrådgivare inom energiområdet. Du får lokalt anpassad och opartisk rådgivning i energifrågor. Tjänsten är kostnadsfri och till för privatpersoner, företag och organisationer. Helt enkelt alla som vill minska sin energianvändning, både för plånbokens skull och för klimatets.

Energi- och klimatrådgivningen syftar till att främja en effektiv och miljöanpassad användning av energi och minska energianvändningen och dess klimatpåverkan, samt bidra till att vi ska uppnå de energi- och klimatpolitiska mål som riksdagen har satt upp.

Förutsättningarna på energiområdet förändras hela tiden. Statliga energibidrag införs och tas bort, marknader avregleras, miljölagstiftning och regler ändras. Informationsflödet är stort och svåröverblickbart och därför har nästan varje kommun en energi- och klimatrådgivare som har som uppgift att bistå medborgare, företag och organisationer med rådgivning inom energiområdet. Verksamheten finansieras genom ett årligt bidrag från statliga Energimyndigheten.

Senast publicerad:

Kontakt

Susanne Boglert

Energi- och klimatrådgivare

Telefontider

Måndag 9 - 16

Tisdag 9 - 16

Onsdag 9 - 16

Torsdag 9 - 16

Fredag 9 - 16

Lunchstängt 12 - 13