varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Energi- och klimatrådgivning

Tycker du att din energiräkning är för stor? Ska du bygga ett nytt hus och funderar på att bygga energisnålt? Vill ditt företag eller förening få hjälp med att se över er energianvändning? Är du intresserad av att producera egen el med hjälp av solen? Dessa och många fler frågor kan du få svar på från följande sidor eller genom att kontakta Varbergs energi- och klimatrådgivare!

Solpaneler och vindkraftverk

Den kommunala energi- och klimatrådgivaren är som en konsumentrådgivare inom energiområdet. Du får lokalt anpassad och opartisk rådgivning i energifrågor. Tjänsten är kostnadsfri och till för privatpersoner, företag och organisationer. Helt enkelt alla som vill minska sin energianvändning, både för plånbokens skull och för klimatets.

Föreläsningar 2021:

Information om vårens föreläsningar uppdateras löpande.

Digital föreläsning 22 april: Lär dig bli en smart bilköpare

Hur gör man rätt, om man vill ha ett mer hållbart transportmedel? Hur tänker man med bränsle, tekniska lösningar eller ska man välja bort bilen helt? Vad gäller för bilens däck? Bilismen är en stor källa till utsläpp som är skadliga både för hälsa och miljö. Hur ska man tänka som konsument för att göra ett hållbart bilköp?

Välkommen till vår digitala föreläsning där vi ger tips och råd. Du kan antingen följa föreläsningen i din dator eller lyssna via telefon.

Datum: Torsdag 22 april
Tid: Klockan 18, incheckning startar klockan 17:30
Föreläsningen är kostnadsfri.

Anmäl dig senast 21 april: Till formuläretlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Samma dag som föreläsningen skickar vi dig en länk till teamsmötet eller så får du ett telefonnummer som du kan ringa om du bara vill lyssna på föreläsningen.

Den digitala föreläsningen arrangeras tillsammans med Konsumentrådgivningen och Energi- och klimatrådgivarna i Kungsbacka, Lerum, Hylte och Varberg.

Föreläsare:

  • Eva Norrand Andersen, Konsumentrådgivningen i Kungsbacka, Varberg och Lerum
  • Peter Rosengren, Energi- och klimatrådgivare i Lerum
  • Ali Zeraatkar, Energi- och klimatrådgivare i Kungsbacka
  • Susanne Boglert, Energi- och klimatrådgivare i Varberg och Hylte
    Annons i pdfPDF (pdf, 366.2 kB).

Varför finns energi- och klimatrådgivningen?

Energi- och klimatrådgivningen syftar till att främja en effektiv och miljöanpassad användning av energi och minska energianvändningen och dess klimatpåverkan, samt bidra till att vi ska uppnå de energi- och klimatpolitiska mål som riksdagen har satt upp.

Förutsättningarna på energiområdet förändras hela tiden. Statliga energibidrag införs och tas bort, marknader avregleras, miljölagstiftning och regler ändras. Informationsflödet är stort och svåröverblickbart och därför har nästan varje kommun en energi- och klimatrådgivare som har som uppgift att bistå medborgare, företag och organisationer med rådgivning inom energiområdet. Verksamheten finansieras genom ett årligt bidrag från statliga Energimyndighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta rådgivningen

Välkommen att kontakta energi- och klimatrådgivare Susanne Boglert. Du kan ringa, maila eller boka besök för personlig rådgivning. Du når energi-och klimatrådgivaren måndag – fredag kl. 09:00 – 16:00. 

Rådgivningen omfattar inte kommunens egna verksamheter som istället sköts av kommunens ansvarige för intern energieffektivisering. Rådgivaren kan inte heller göra energideklarationer, energikartläggningar eller besiktningar som ska utföras av ackrediterade företag och energiexperter.

ikon

Kontakta oss

Energi- och klimatrådgivare

0340-69 70 98

energiradgivning@varberg.se

 

Telefontider

Vardagar kl. 09:00 -16:00

Lunchstängt kl 12:00 - 13:00

 

Besök

Endast bokade besök

Självservice & blanketter