Sök

Föräldrautbildningar

Att vara förälder kan vara en utmaning. Vi som arbetar med barn och ungdomar får ofta ta del av föräldrars glädje, spänning och nyfikenhet i föräldrarollen. Oro, frågor och bekymmer hör också till föräldraskapet. I våra utbildningar kan du få ”verktyg” i ditt föräldraskap.

Du kan få ökad insikt om barns och ungdomars behov samt möjlighet att diskutera olika förhållningssätt i föräldrarollen. Vi erbjuder föräldrautbildningar inriktade på barns olika åldrar. Vi har också en föräldrautbildning som särskilt vänder sig till separerade föräldrar med samarbetssvårigheter. Kurser startar kontinuerligt. De är gratis och kursmaterial ingår.

Nu finns höstens utbildningstillfällen Aktivt föräldraskap och Ledarskapsträning för tonårsföräldrar presenterade nedan. Du anmäler dig längst ner på denna sida. Föräldrautbildningarna hålls i Familjeresurs lokaler, Träslövsvägen 62A (Bolmen) , Varberg

Aktivt föräldraskap

Aktivt föräldraskap är en kurs för föräldrar med barn i åldrarna 4 – 12 år. Kursen innefattar 6 utbildningstillfällen a´2 timmar, en gång per vecka. Vi är 6 – 10 deltagare.
Nästa kursstart är torsdag den 10 oktober 2019, 16.30 - 18.30.

Ledarskapsträning för tonårsföräldrar

Ledarskapsträning för tonårsföräldrar fokuserar på relation och kommunikation mellan föräldrar och tonåringen. Kursen vänder sig till föräldrar med barn i åldrarna 13 – 19 år. Kursen innefattar 9 utbildningstillfällen a´1,45 timmar, en gång per vecka. Vi är 8 – 10 deltagare i varje grupp.
Nästa kursstart Ny tid för kursen är den 21 november. 2019, 17.30 - 19.15.

Trygghetscirkelns föräldraskap

Riktar sig till föräldrar 0-16 år.
7 tillfällen a´1,45 timmar
Bygger på anknytningsteori och är ett program som fokuserar på barns behov snarare än på barnets beteende.
Nästa kursstart inga kurser inplanerade hösten 2019

Aktiva småbarnsföräldrar

Aktiva småbarnsföräldrar är en kurs för föräldrar med barn i åldrarna 1 – 4 år. Kursen innefattar 5 utbildningstillfällen, en gång per vecka. Vi är 6 – 10 deltagare.
Nästa kursstart inga kurser inplanerade hösten 2019

Anmälan

Här kan du anmäla dig eller lämna en intresseanmälan via självservicetjänsten Utbildningar familjeresurs, anmälanlänk till annan webbplats

Föräldrautbildningarna hålls i Familjeresurs lokaler, Träslövsvägen 62A (Bolmen) , Varberg

ikon

Kontakta oss

Familjeresurs/föräldrautbildningar

ikon

Självservice & blanketter