varningsikon

2021-01-22

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Föräldrautbildningar

Att vara förälder kan vara en utmaning. Vi som arbetar med barn och ungdomar får ofta ta del av föräldrars glädje, spänning och nyfikenhet i föräldrarollen. Oro, frågor och bekymmer hör också till föräldraskapet. I våra utbildningar kan du få ”verktyg” i ditt föräldraskap.

Du kan få ökad insikt om barns och ungdomars behov samt möjlighet att diskutera olika förhållningssätt i föräldrarollen. Vi erbjuder föräldrautbildningar inriktade på barns olika åldrar. Vi har också en föräldrautbildning som särskilt vänder sig till separerade föräldrar med samarbetssvårigheter. Kurser startar kontinuerligt. De är gratis och kursmaterial ingår.

Nya utbildningstillfällen planeras till våren 2021. Du anmäler ditt intresse längst ner på denna sida. Föräldrautbildningarna hålls i Familjeresurs lokaler, Träslövsvägen 62A (Bolmen) , Varberg

Ledarskapsträning för tonårsföräldrar

Ledarskapsträning för tonårsföräldrar fokuserar på relation och kommunikation mellan föräldrar och tonåringen. Kursen vänder sig till föräldrar med barn i åldrarna 13 – 19 år. Kursen innefattar 9 utbildningstillfällen a´1,45 timmar, en gång per vecka. Vi är 8 – 10 deltagare i varje grupp.
Nästa kursstart Nya kursstarter planeras våren 2021, datum kommer att uppdateras.

Trygghetscirkelns föräldraskap

Trygghetscirkeln är ett föräldraskapsprogram som hjälper föräldrar att se, förstå och möta sitt barns behov, vilket skapar trygghet hos barnet och stärker relationen mellan förälder och barn. Trygghetscirkeln vänder sig till föräldrar med barn i åldrarna 0-6 år. Kursen innefattar 8 utbildningstillfällen a 2 timmar, en gång per vecka. Vi är 8 – 10 deltagare i varje grupp.
Nästa kursstart Nya kursstarter planeras våren 2021, datum kommer att uppdateras.

Aktivt föräldraskap

Aktivt föräldraskap är en kurs för föräldrar med barn i åldrarna 4 – 12 år. Kursen innefattar 6 utbildningstillfällen a´2 timmar, en gång per vecka. Vi är 6 – 10 deltagare.
Nästa kursstart Nya kursstarter planeras våren 2021, datum kommer att uppdateras.

Anmälan

Här kan du anmäla dig eller lämna en intresseanmälan via självservicetjänsten Utbildningar familjeresurs, anmälanlänk till annan webbplats

Föräldrautbildningarna hålls i Familjeresurs lokaler, Träslövsvägen 62A (Bolmen) , Varberg

ikon

Kontakta oss

Familjeresurs/föräldrautbildningar

Självservice & blanketter