Sök

Stenens förskola

Stenens förskola, Bild: Andreas Svensson/West Photo

I augusti 2021 öppnade Stenens förskola i Tvååker. Förskolan har närhet till fina naturområden och flera lekplatser.

Byggnaden är i två plan med plats för totalt 160 barn. Utemiljön består av tre olika gårdar och en liten skog. Förskolan har sitt eget tillagningskök där all mat lagas från grunden.

På nedre plan går de yngre barnen i två olika hemvister. De äldre barnen går på övre plan i två olika hemvister. Inom varje hemvist delas barnen in i 3-4 grupper med två pedagoger i varje grupp.

Det är oftast i dessa mindre grupper den planerade undervisningen sker. Genom att dela in barnen i mindre grupper kan vi anpassa innehållet i undervisningen ytterligare, för att möta barnets behov och intressen. Det innebär även större delaktighet och inflytande samt en lugnare miljö att utvecklas och må bra i.

Nyfikenhet, glädje och trygghet

Utbildningen och undervisningen på Stenens förskola genomsyras av nyfikenhet, glädje och trygghet, där barnens bästa alltid står i centrum Förskolan tror på det kompetenta barnet. Vi ger barnen inflytande och möjlighet att påverka sin vardag, sin utbildning och undervisning.

Genom dokumentation som läggs på lärplattformen Unikum, görs du som vårdnadshavare delaktig i ditt barns vardag på förskolan. Andra forum där du som vårdnadshavare har möjlighet till inflytande är bla på föräldramöten och utvecklingssamtal.

Nyfiken på Stenen?

Ni är välkomna att kontakta oss för ett besök på förskolan när ni ska välja förskola.

Öppettider

Förskolan har öppet måndag – fredag mellan kl. 06.15 - 17.30.

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

Stenens förskola

Stenenvägen 2

432 77 Tvååker

Hitta på karta Länk till annan webbplats.

Självservice & blanketter