Bild på utklädda människor på torget framför ett upplyst Sparbankshus under eventet Rys och mys en höstkväll.

Rys och mys ökar trygghet i stadskärnan

När hösten kommer med mörker och kyla är det lätt att stanna inomhus och skippa promenaden med frisk luft. Evenemanget ”Rys och mys” lyser upp i novembermörkret och får i stället varbergarna att ge sig ut med ficklampa och leta sagoväsen och monster.

Under höstlovet arrangeras ”Rys och Mys” i Varberg. En ljusupplevelse utomhus för barnfamiljer, där besökarna vandrar omkring mellan olika ljusinstallationer i centrala Varberg. De historiska miljöerna runt Varbergs fästning och det gamla stenbrottet kan bli både lite läskiga och lite mysiga med bilder, skuggor och mönster under de mörka höstkvällarna.

När fler människor rör sig i stadskärnan ökar tryggheten för barn och unga att vara utomhus även på kvällarna under höstlovet. Evenemanget är gratis, vilket skapar möjlighet för många att delta.

Evenemanget lockar även besökare till Varberg, vilket gynnar handeln i stadskärnan och besöksnäringen, som är en av Varbergs största branscher.

Rys och mys är ett samarbete mellan Varbergs kommun och Hallands kulturhistoriska museum samt Varberg Energi AB. Evenemanget sker i samverkan med Varbergs Fastighets AB, Visit Halland och med bidrag från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen. 2022 vann evenemanget Swedish Arts & Business Awards.

Senast publicerad:

Kontakt
Kontaktbild
Magnus Thomson
Destinationsutvecklare

Hållbarhetsmål

Varberg erbjuder en attraktiv och hållbar livsmiljö där människor trivs, stannar kvar och flyttar in.

Agenda 2030

Mål 3: God hälsa och välbefinnande

Mål 5: Jämställdhet

Mål 11: Hållbara städer och samhällen

Mål 16: Fredliga och inkluderande samhällen

Läs mer

  • RYS OCH MYS - Visit Varberg